Kampüste Yaşam

Dumansız Kampüs

Ana Sayfa >Kampüste Yaşam >Dumansız Kampüs

Dumansız Kampüs

Modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan üniversite kampüsleri, sadece eğitim ve akademik faaliyetler için değil, aynı zamanda öğrencilerin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeleri ve çevreye duyarlı bir tutum geliştirmeleri için de ideal bir ortam sağlamalıdır. Bu nedenle, bizler Dumansız Kampüs felsefesini benimseyen bir kurum olarak, öğrencilerimize ve personelimize daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyoruz.

Dumansız Kampüs, sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının yasaklandığı bir ortamı ifade eder. Bu kapsamda, kampüsümüzde sigara içmek kesinlikle yasaktır ve tüm öğrenci, personel ve ziyaretçilerden bu kurallara uymaları beklenir. Ancak, Dumansız Kampüs sadece sigara içme yasağı ile sınırlı değildir. Aynı zamanda çevreye duyarlılık, sağlıklı yaşam ve toplumun genel refahı için çeşitli programlar ve etkinlikler de içerir.

Dumansız Kampüs'ün faydaları saymakla bitmez. Öncelikle, sigara içmeyenlerin pasif olarak sigara dumanına maruz kalma riski ortadan kalkar, böylece kampüsümüzdeki herkesin sağlığı korunmuş olur. Ayrıca, sigara kullanımının azaltılması veya önlenmesi, öğrencilerimizin ve personelimizin daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerine yardımcı olur. Bu da öğrenme ve çalışma performanslarını artırabilir.

Dumansız Kampüs aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşımı da destekler. Sigara izmaritlerinin çevreye yaydığı kirlilik ve atık miktarı azalır. Böylece, doğal yaşam alanlarımızın korunması ve temiz kalması sağlanır.

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşvik edildiği Dumansız Kampüs, öğrencilerimize ve personelimize sadece akademik değil, aynı zamanda kişisel gelişimleri için de destekleyici bir ortam sunar. Bu felsefeyi benimseyerek, kampüsümüzü daha sağlıklı, daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir yer haline getiriyoruz.

Eğitim ve bilimin ışığında, Dumansız Kampüs'ün bir parçası olarak, gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda adım atmış oluyoruz.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ  DUMANSIZ KAMPÜS UYGULAMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR için ayrıntılı bilgi için tıklayınız..

Rektörlük - Labaratuvar - Rektörlük
Labaratuvar - Mühendislik Fakültesi - Mühendislik Fakültesi
Fen Fakültesi - Fen Fakültesi - Diş Hekimliği
Diş Hekimliği Fakültesi - Sağlık Bilimleri Fakültesi- Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kütüphane - Kütüphane - İİBF
İİBF - İnsan ve Toplum Bilimleri Fak. -  İnsan ve Toplum Bilimleri Fak.
İslami İlimler Fak. - İslami İlimler Fak. - SKS
SKS - Yemekhane - Yemekhane