ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Kurşunlu Kaymakamlığı, Kurşunlu Belediyesi ve Afet Araştırmaları Derneği işbirliğinde organize edilen ve Kurşunlu ilçemize ait tarihi, coğrafi, insani ve kültürel değerlerim bilimsel boyutuyla ele alındığı “1.Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi“ 25-26 Aralık tarihlerinde İvedik Teknopark Ankara Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Kongrenin açılış programına İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Kurşunlu Kaymakamı İlyas Öztürk, Kurşunlu Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak, Ankara’da bulunan Çankırı dernek ve federasyon başkanları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Abdullah Ayaz, Kurşunlu Kaymakamı İlyas Öztürk ve Kurşunlu Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak ile birlikte kongrenin Onursal Başkanlığını üstlenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi aynı zamanda açılış konuşmaları sonrası gerçekleştirilen 1. Günün ilk oturum başkanlığını da yaptı.
Oturumun açılışında konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, sekiz aylık görev süresinde vardığı kanaatin Çankırı’nın bir medeniyet ve kültür şehri olarak aynı zamanda Anadolu’nun iyi insan, erdemli insan modelinin mayasının da oluşturulduğu bir merkez konumda bulunduğunu, bu anlamda da Çankırı’da olmaktan Çankırılılarla olmaktan ve Çankırı’ya hizmet etmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.
Üniversitelerin nesil inşa eden, bilgi üreten ve bilgiyi yayan, bilgiyi toplum yararına teknolojiye dönüştüren kurumlar olduğunun altını çizen Rektör Çiftçi, “ Bu anlamda insanın olduğu her yerde üniversiteler vardır ve insanın olduğu her şeyin de paydaşıdırlar. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak biz de ülkemizin, milletimizin, şehrimizin yararına olan ve içinde insan olan her meselenin dahilinde olmaktan, destek vermekten ve sorumluluk almaktan son derece mutluyuz. “ dedi.
Çankırı’nın kültürel, turizm, arkeolojik ve antropolojik potansiyeli olan bir medeniyet şehri olduğuna vurgu yapan Rektör Çiftçi, “ Medeniyet nedir? Medeniyet bir tasavvurun zamanda ve mekanda can bulma halidir. Tarihin ve kültürün her bir nüveside bu medeniyetin bir unsurudur. Bu anlamda Çankırı’nın ve Kurşunlu’nun sadece tarihsel olarak değil; kültürel, coğrafi, arkeolojik ve idari olarak değerlendirildiği bu kongrenin ileride yapılacak çalışmalara da ışık tutacağına inanıyor ve kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Rektör Çiftçi’nin oturum açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “ 2000 Yıllık Gizem: Anadynata” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
İki gün boyunca yapılacak oturumlarla devam edecek kongre, 26 Aralık 2021 Pazar günü “Kongrenin Sonuçları Açısından Genel Değerlendirmesi ve Kapanış Töreni” ile sona erecek.
Darülhadis Dersleri`nin İkincisi “Kendi Dilinden Hz. Peygamber (sav)” Konusu ile İcra Edildi
ÇAKÜ Afrika`dan Gelen Eğitim ve İşbirliği Taleplerine Kayıtsız Kalmıyor