ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda, Çankırı İl Tarım Müdürlüğü ile Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından şehirdeki 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin gıda bilincini artırmak amacıyla planlanan eğitimler hayata geçirildi.
Hacı Murat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu’nda ilki düzenlenen eğitime, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Tarım İl Müdürü Osman Çakır, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans ve lisansüstü öğrencileri ile 5. ve 6. sınıf öğrencileri katıldı.
ÇAKÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, “Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf” konulu sunumunda öğrencilere sağlıklı gıda ve gıda israfı ile ilgili bilgiler verdi. Hacı Murat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu’ndan sonra Atatürk Ortaokulu, M.K.E. Tophane Ortaokulu, Bahçeşehir Koleji Ortaokulu ve TOKİ Ortaokulu’nda düzenlenen eğitimler ile programın iki günü tamamlandı. Program, Çankırı Merkezde bulunan 13 ortaokula verilecek eğitimler ile sonlanacak.
Bilmekle Başlar Her Şey Söyleşisi Gerçekleştirildi
Eldivan’da “Yaşlılara ve Yaşlı Bakım Hizmeti Verenlere Destek” Projesi