Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi

Ana Sayfa >Haberler > Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi
17Mar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversite bünyesinde görev yapan ve TÜBİTAK projesi yürüten ve bu projelerde görev alan akademisyenlerle bir “Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi.

Uluyazı Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıda ilk olarak Rektör Çiftçi tüm davetlilerden yürüttükleri projeler hakkında bilgi aldı.

Projeler hakkında bilgi alan Rektör Çiftçi, alanında özgün projelerin üniversitemiz akademisyenleri tarafından yürütüldüğünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle sosyal bilimler alanında da TÜBİTAK desteğiyle yürütülen projelerimizin olması üniversitemiz için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

İdari görevleri öncesi yürüttüğü ve araştırmacı olarak görev aldığı projelerin akademik çıktılarından duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Çiftçi, bilimsel çalışma yapmanın, üretmenin ve bunun çıktıya dönmesini görmenin mutluluğunun bir akademisyen için paha biçilemez olduğunu ve aslında bir akademisyenin önceliğinin de bilimsel çalışma üretmek ve bu duyguyu genç akademisyenlere aktarmak olduğunu vurguladı.

Böyle dinamik bir ekiple aynı kurum bünyesinde bulunmanın kendisini de heyecanlandırdığını söyleyen Rektör Çiftçi, “ Fen bilimleri alanında ürüne dönüştürülebilir çıktıları hedefleyen projelerimizin olmasının yanında sosyal bilimler alanında önemli projelerimizin olması akademik parametrelerimiz açısından memnuniyet verici.  Özellikle sosyal bilimler alanında bizim bilimsel çalışmaları çıktıya dönüştürme ihtiyacımız var. Yürütülen projelerin ilgili alanlarda yeni projelerin ortaya çıkmasına vesile olacağına inancım tamdır.  TÜBİTAK projesi üretkenliğin bir göstergesidir.  Biz bu projelerin ve üretkenliğinizin devamını arzuluyoruz.  İdari görevler zor görevler ve bir akademisyenin bilimsel çalışma performansını da çok etkiliyor. Biz de yönetim olarak bu eksikliğimizi üreten insanların önünü açarak gidermek ve sizlere pozitif ayrımcılıkla destek olmak istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Üniversitelerin klasik anlayış içerisinde eğitim-öğretim yapma ve bilgiyi üretip yayma görevlerinin olduğunun altını çizen Rektör Çiftçi, “  Tabi değişen dünya şartları ve hızına yetişilemeyen küreselleşme içerisinde klasik anlayışın dışına çıkmak zorundasınız. Yeni dünya içerisinde siz belli dengeler içerisinde aktif olmak istiyorsanız her alanda güçlü olmak zorundasınız. Ekonomik, siyasi ve sosyal alandaki başarıların tetikleyicisi de yapılan başarılı bilimsel çalışmalardır. Yani sadece eğitim öğretim faaliyeti yapan üniversite hayatının dışında AR-GE çalışmalarına önem veren, toplumun beklentilerini karşılayan, toplumsal katkıyı önceleyen bir anlayış getirildi üniversitelere.  Değişen dünya şartlarında üniversiteler de kendilerini farklı şekilde konumlandırmaya başladı.  Üniversitelerde artık bir rekabet içerisinde.  Bu rekabet üniversiteleri farklı odaklanmalarla bir paradigma değişikliğine yönlendirdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak bizde bu paradigma değişikliğini yaşamaktan ve yönetmekten de memnunuz.   Projeler ortaya konur, çıktılar alınır ve sonraki projeler için de bir referans elde edilir. Yani önceki proje sonraki projenin mihenk taşı sonraki proje ise bir sonraki projenin temel taşı olacaktır. Biz buna sürekli yenilenme içerisinde devam eden daimi tekamül diyoruz.  Bu daimi tekamül içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak farkındalığımızı ortaya koymak istiyoruz.  Eğitim- öğretimi her üniversite belli bir düzeyde yapar. Önemli olan AR-GE çalışmaları yürütüp, projeler üretmek, yeni bilimsel çalışmalar ortaya koymaktır. Bu da iyi bir ekip ve nitelikli insan kaynağı ile mümkün olmaktadır. Biz de işin mutfağında olan ve ekip ruhu ile hareket eden sizleri dinlemek ve desteklemek için bugün bir aradayız.  Bilgi üretmek, bilimsel çalışma üretmek bir akademisyen için tutkudur. Biz biliyoruz ki o tutkunun bedelini de hiçbir maddi karşılıkla ödeyemeyiz. İstiyoruz ki yapacağımız manevi motivasyonlar ve sunacağımız maddi desteklerle bu proje kültürünü yaygınlaştıralım ve üreten bir üniversite olalım. Bunu da hep birlikte başaracağız. “ dedi.

Toplantıya katılan akademisyenler; özellikle şehirdeki eğitim kurumlarıyla işbirliği halinde olmak ve yükseköğretim öncesi gençleri araştırma alanlarına yönlendirmenin yanı sıra onlarda araştırma isteğini de geliştirmek için okullarda bilim söyleşileri formatında eğitim seminerleri düzenlenmesinin faydalı olacağını ifade ettiler. Özellikle yükseköğretim öncesi son seviyede olan lise öğrencilerinin bu süreçlere aktif olarak dahil edilmesinin ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemiz için kazanım olacağını vurgu yapan akademisyenlerimiz; Çankırı`nın gençlerini TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmalarına ve olimpiyatlara hazırlayacak süreçlere katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.

Konuşmasının ardından proje ekibinin taleplerini ve yeni proje çalışmalarını da dinleyen Rektör Çiftçi son olarak toplantıya iştirak eden akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

 

 Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi
Sonraki Haber

BİTES AŞ`den Mühendis Adaylarına Kariyer Söyleşisi

Önceki Haber

Libya Büyükelçiliğinden ÇAKÜ’ye İşbirliği Ziyareti