BİTES AŞ`den Mühendis Adaylarına Kariyer Söyleşisi

Ana Sayfa >Haberler >BİTES AŞ`den Mühendis Adaylarına Kariyer Söyleşisi
18Mar

BİTES AŞ`den Mühendis Adaylarına Kariyer Söyleşisi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu tarafından Gelecekte Mühendis Olmak konulu etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Erdem, akademisyenler ve öğrenciler katılırken, konuşmacı olarak ise Türkiye’nin önemli savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN iştiraklerinden BİTES AŞ Genel Müdür Danışmanı Baykal Yaylı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Kadir Konyar yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak öğrencilerini alanında başarılı, saha tecrübesine sahip ve sahada olan dinamiklerle buluşturmayı çok önemsediklerini vurguladı. Bu anlamda ülkemiz savunma sanayine önemli hizmetleri ifa eden ASELSAN iştiraklerinde Genel Müdür Danışmanlığı görevinde bulunan Sayın Baykal Yaylı’nın da saha tecrübelerini öğrencilere aktararak onlara büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Rektör Çiftçi, “Sayın Genel Müdür Danışmanımız vizyoner bakış açısına sahip, milli hassasiyetleri olan ve ülkemizin savunma sanayine önemli hizmetler yapmış ve sahada uzun yıllar çalışmış bir uzman.  Bu anlamda bizler topluluklarımız eliyle sizleri alanında yetkin kişilerle buluşturmayı çok önemsiyoruz. Bu buluşmalar size kısa ve uzun vadede çok büyük katkılar sağlayacaktır. Vizyonunuzu genişletecek, farklı bakış açıları kazanmanızı sağlayacak ve gelecekte farklı kariyer ve istihdam imkanları sunacaktır.  Bildiğiniz gibi dünyada yeni bir düzen kurulmaya çalışılıyor ve küreselleşme dediğimiz bir olgu var. Bu olgu ülkelerin stratejik konumları, teknoloji hamleleri ve savunma sanayi sistemlerine göre daha da önemli hale geliyor. Türkiye de nüfus potansiyeli, enerji potansiyeli, kültürel zenginlikleri ve coğrafik konumu ile dünyada söz sahibi bir güç olarak varlığını sürdürüyor.  Yani Türkiye her alanda büyüyüp güçlenmeye devam ediyor. Kalkınmanın lokomotifi yükseköğretimdir cümlesinden hareketle; yükseköğretimimizde niteliği ne kadar artırırsak, insan kaynağımız ve geleceğimiz olan sizleri ne kadar donanımlı yetiştirirsek kalkınmamız da o kadar güçlü ve etkili olur.  Bu anlamda gelecek nesillere daha iyi bir ülke, daha iyi bir dünya bırakabilmek için aldığımız bayrağı bir adım öteye taşıyarak bizden sonrakilere devretmek için canla başla çalışacağız. “ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından BİTES AŞ Genel Müdür Danışmanı Baykal Yaylı; sunum eşliğinde firmayı tanıtarak firmanın geliştirdiği projeler hakkında bilgi verdi. İnsan Kaynakları Uzmanı Kadir Konyar ise BİTES AŞ’nin stajyer, aday ve tam zamanlı mühendis alırken dikkat ettiği hususları, yeni mezun mühendislerden piyasanın beklentilerinin neler olduğu ile eğitim süreci ve sonrasında kendilerini mesleki olarak nasıl geliştirmeleri gerektiğine dair bilgilendirme yaptılar.

Ağırlıklı olarak sohbet ve soru-cevap şeklinde ilerleyen etkinliğin akabinde gençler staj ve mezuniyet sonrası firmada tam zamanlı çalışmak için nelerin gerekli olduğu hususunda firma yetkilileri ile istişare etme fırsatı yakaladılar.

Topluluk Başkanı Muhammed Turan Çalışkan’ın kapanış konuşmasının ardından program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Erdem ve Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Şahin’in konuşmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Erasmus Ofisi’nin Düzenlediği Uluslararası Haftada Bangladeş ve Filistin’den Akademik ve İdari Personel Üniversitemizi Ziyaret Etti

Rektör Çiftçi`den TÜBİTAK Projelerinde Görev Alan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi