“Sessiz Bahar Sergisi” Kadının ve İklimin Sesi Oldu

Ana Sayfa >Haberler >“Sessiz Bahar Sergisi” Kadının ve İklimin Sesi Oldu
11Mar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat (ÇAKÜ), Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim elamanları Doç. Nuray Akkol ve Dr. Arş. Gör. Esra Ertuğrul Tomsuk tarafından küratörlüğünün üstlenildiği “Sessiz Bahar” isimli uluslararası davetli karma sergi, Çankırılı sanatseverlerle buluştu.

Kadının toplumsal hayattaki yerinin yanı sıra günden güne kirletilen dünyanın değişmekte olan iklimine bakış düsturu ile ÇAKÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Galeri Zemin’de açılışı gerçekleştirilen sergi, katılımcılardan tam not aldı.

Adını, bilim insanı ekolog Rachel Carson’ın ekolojik bir harekete geçme çağrısı olan ve 1962’de yayınlanan “Sessiz Bahar” isimli eserinden alan “Sessiz Bahar Sergisi”, iklim değişikliği ve kadın sorununun, hem sebepleri hem de sonuçları bağlamında; ekonomik, siyasi, sosyal ve toplumsal yapılarla doğrudan ilişkili olduğu mesajını katılımcılarla buluşturdu. 7’si uluslararası olmak üzere toplam 38 sanatçının hayat verdiği serginin manifestosunda: “Doğa ve kadın ile uyumlu bir hayat kurmak için gereken dönüşüm, ancak bütüncül bir bakış açısıyla sağlanabilir. Bu bütüncül bakış ile çevre ve iklim meselesi, farklı toplumsal, siyasal ve kültürel meselelerin iç içe geçtiği kesişimsel bir yaklaşım yoluyla ele alınmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Bilimler Alanında Uygulamalı TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlık Eğitimi Gerçekleştirildi

Konya Üniversite Tanıtım Günleri’nde ÇAKÜ’ye Yoğun İlgi