ÇAKÜ’de 2024 Erasmus Öğrenci Hareketliliklerin ilk tanıtımı gerçekleştirildi

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’de 2024 Erasmus Öğrenci Hareketliliklerin ilk tanıtımı gerçekleştirildi
09Oca

30 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan 2024-25 Akademik Yılı Erasmus KA131 Öğrenim Hareketliliği ilanı ve 6 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan 2023-24 Akademik Yılı KA171 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ilanı başlıklı ilanların değerlendirme sonuçları, 3 Ocak 2024 tarihinde Erasmus Koordinatörlüğünün web sayfasında yayınlanmıştır.

8 Ocak 2024 tarihinde ise Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Şuayip Turan başkanlığında Erasmus Ofisi personeli Öğretim Görevlisi Tayfur Uysal ve Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Demir’in de katıldığı Öğrenci Öğrenim Hareketliliğini gerçekleştirmeye hak kazanan katılımcılara yönelik, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kırmızı Salonunda oryantasyon toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantının ilk aşamasında Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Şuayip Turan, öğrencilerin Ulusal Europass Merkezine üye olmaları https://europass.gov.tr ile Europass Özgeçmişlerini oluşturarak güncel tutmaları tavsiyesinde bulundu. Europass Özgeçmiş (CV)’nin bireylerin beceri ve yeterliliklerinin görünür hale getirilmesini sağladığını kaydeden Turan, “Bu döküman ile kişisel bilgiler, iş deneyimleri, eğitim-öğretim bilgileri ve kişisel beceriler belirli bir formatta oluşturulabilir. Üyelik sayesinde de her zaman hazır ve güncellenebilir bir CV’nin oluşumunu kolay kılar” dedi.

Toplantıda ayrıca, EURODESK ağı hakkında da bilgi verilmiş olup öğrencilerin her zaman kariyerleri için yeni fırsatlar aramaları gerektiği ve İngilizcelerini geliştirmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine seçilen öğrencilere kurslara devam etme şartıyla bir dönem ÇAKÜ Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İngilizce kurs verileceği müjdesi de duyuruldu.

Toplantıda Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından katılımcılara yapmaları gereken işlemler hakkında bilgiler verildi ve sorular cevaplandırıldı. Ayrıca katılımcı öğrencilere Ulusal Europass Merkezi tarafından gönderilen tanıtıcı broşürler ve hediyeler dağıtılmıştır.

MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”

ÇAKÜ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ ANLATILDI