ÇAKÜ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ ANLATILDI

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ ANLATILDI
06Oca

ÜNİVERSİTEMİZ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Hizmetleri” başlıklı program, Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Medeniyetimizi Yansıtmaktadır.”

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Kütüphaneler bir medeniyetin önemli asli unsurlarından biridir. Tarihe baktığımızda en güçlü medeniyetler kütüphane inşa edebilmiş, onu bilgi kaynaklarıyla doldurabilmiş medeniyetlerdir. Bu yönüyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin mimarisiyle sunduğu hizmetlerle zengin kaynaklarıyla medeniyetimizin bakış açısını yansıttığını gururla söyleyebiliriz.” dedi.

Rektör Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijital dönüşümü yaşadığımız bu dönemde, her alanda olduğu gibi kütüphanecilik ve bilgi kaynaklarının değerlenmesi, toplanması, yönetimi konusunda da dijitalleşme son derece önemlidir. Türkiye`de sayılı yerlerde olan Bilgi ve Belge Yönetiminin üniversitemizde olmasını önemli bir avantaj olarak görüyorum. Bu alanda doktora yapan öğrenci sayımızın artırılması noktasında hocalarımızın ciddi çalışmalar yürüttüklerini biliyorum. Ciddi bir ihtiyacın olduğu bu alanda eksikliklerin giderilmesi bakımından üniversitelerin önemli görevler düştüğünü de biliyoruz. Bugün buradaki etkinliğimizi de bu sorumluluğun bir devamı olarak öğrencilerimize farkındalık kazandırma adına değerli buluyor ve sayısının artmasını istiyoruz.  Programın hazırlanması ve hayata geçirilmesinde emekleri olan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümümüzün kıymetli bölüm başkanları ve hocalarımıza, değerli konuşmacımıza ve siz sayın misafirimize ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türkiye`de Kütüphane Tasavvurunu Değiştirecek”

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu da şunları söyledi:

“Sizlere mezun olacak meslektaşlarım diyebilirim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün sizlere Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde yaptığımız hizmetler hakkında bilgi vereceğim. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi fikri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a aittir. Amerikan Kongre Kütüphanesi, Amerikan kütüphanelerinin seyrini nasıl değiştirdiyse Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi de Türkiye`de kütüphane tasavvurunu değiştirecektir. Külliyedeki kütüphanenin ziyaretçileri, kendilerini 100 binlerce kitabın yığıldığı bir depoda değil, bir ‘beytülhikme’de hissedecek. Aileler, gençler ve yaşlılar için bir cazibe merkezi olacak.”

“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türkiye`nin En Büyük Kütüphanesidir”

“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türkiye`nin en büyük kütüphanesidir. 125.000 metrekare kapalı alana sahiptir. 5.000 kişilik oturma alanı vardır. Şu anda kütüphanemizde 2.360.000 basılı kitap bulunmaktadır. Elektronik kaynak, makale, test, e-kitap gibi kaynaklara erişim sağlanmakta; okuma salonları, ses ve görüntü kütüphanesi, süreli yayınlar kütüphanesi, araştırma merkezleri, eğitim ve inovasyon merkezi, konferans, seminer, toplantı salonları, sergi salonları, sosyal mekanlar, restoran, cafe gibi alanları barındırmaktadır. Cihannüma Salonu 4.000 metrekareye yakın, 224 kişilik oturma kapasitesine sahip ve özellikle 2017 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığıyla birlikte geliştirdiğimiz Dünya Kitaplığı mevcuttur.”

Program Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi hakkında detaylı bilgi vererek tanıtımını yapan Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’nun sunumuyla sona erdi.

ÇAKÜ’de 2024 Erasmus Öğrenci Hareketliliklerin ilk tanıtımı gerçekleştirildi

“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ