MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”

Ana Sayfa >Haberler >MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”
11Oca

REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Meslek Yüksekokulu (Taş Mescit), Çerkeş MYO, Eldivan Sağlık Hizmetleri MYO, Gıda ve Tarım MYO, Kurşunlu Adalet MYO, Sosyal Bilimler MYO ve Şabanözü MYO öğrencileriyle Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda buluştu.

Meslek Yüksekokullarına dönük planlamalarda sektörlerin ihtiyaçlarının ve öğrencilerin gelecekteki istihdamlarının önemli parametreler olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Çiftçi, “Sizleri yükseköğretimin amaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirebilmeye çalışırken öte yandan piyasa şartları ve sektörlerin taleplerini de göz önüne alan bir dizi çalışma yürütüyoruz. Sektörde aranan elemanlar olabilmeniz için eğitimlerinizin niteliği kadar sektörel iş birliklerinin de hayati olduğunu biliyor ve gerekli adımları atıyoruz. Çalışma hayatının dinamiklerinin ve sektörlerin ihtiyaçlarının çeşitlendiği günümüzde üretilen bilginin sanayi ve teknolojiye dönüşümü noktasında üniversiteler önemli bir kavşakta yer almaktadır.”  dedi.

“Mesleki Eğitimi Sektör Tecrübesiyle Birleştirmek İstiyoruz” 

Rektör Çiftçi daha şunları söyledi: “Bu yıldan sonra meslek okullarının bazı bölümlerinde pilot uygulamaları hayata geçireceğiz. Mühendislik Fakültesi ve diğer yüksekokulların bazı bölümlerinde ise farklı bir uygulamaya geçeceğiz. Üç yıl burada mesleki eğitim konusunda teorik bilgilerinizi alacaksınız ve akabinde stajlarınızı sektörlerle birlikte yapacaksınız. Öğrencilerimiz farklı sektörlerde mesleki uygulamalarını yapabilecekler. Bazı bölümlerde bu 3+1 uygulamasına geçme kararı aldık. Bununla ilgili süreçlerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde yeni kayıt yapan öğrencilerimizin bu uygulamayla eğitim almaları için mevcut müfredatta değişiklik yapacağız. Bu uygulama daha önce özellikle sanayisi çok gelişmiş kentlerde bulunan üniversitelerimizde hayata geçirildi.   Bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını olanaklı görüyoruz çünkü ülkemizde neredeyse her bölgede Organize Sanayi Bölgesi ve teşvik yatırımları var. Mevzuat aslında birçok firmanın buraya yatırım yapması için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Çerkeş, Şabanözü, Korgun, Yakınkent Organize Sanayi Bölgelerimiz işgücü noktasında taleplerini dile getirmekteler. “Hocam şu, şu alanlarda nitelikli işgücüne ihtiyacımız var” diyorlar ve biz bu talebi çok önemli görüyoruz. Zira bir yandan da öğrencilerimizin iş garantili bir şekilde eğitim almasını istiyoruz. Bu talepleri imkânlarımızla en iyi ve en verimli şekilde organize etmek için planlamalar yapıyoruz.  Bazı alanlarda öğrencilerimizin eğitimlerini bitirir bitirmez iş bulabileceği iş garantili bir üniversite olmak için çeşitli sektörlerle görüşmelerimize devam ediyoruz. Burslu bir sisteme de geçeceğiz. Bu çalışmalar olgunlaştığında sizlerle de paylaşacağız.”

“Çankırı’ya Bir Turizm Fakültesi Kazandırmaya Çalışıyoruz”

“Bir deprem süreci yaşadık ve deprem nedeniyle bazı kararlarımızı gözden geçirdik. Merkezdeki bazı birimlerimizi Uluyazı Kampüsüne taşıma kararı aldık. Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da bunlar arasındaydı. Gıda Tarım MYO dolayısıyla kampüste geçici olarak zorluk yaşasak da güvenlikten taviz veremezdik. Yeni inşaatlarımız hızla devam ediyor ve biten her bina bizleri rahatlatıyor. Şabanözü MYO’yu yeni kurduk ve burada Şabanözü organize sanayi bölgesinde birbirini tamamlayacak bölümler kurmak için çalışıyoruz. Çerkeş MYO için yeni bina yapılacak. Daha önce Eldivan MYO’nun bazı birimlerinin diğer ilçelere alınması kararımız vardı. Bu kararımızın da aslında ne kadar isabetli olduğunu bu yıl bir kez daha gördük. Ilgaz Turizm MYO’yu ise inşallah Turizm Fakültesi`ne çevirme durumumuz var. Gerekli yazışmaları yapıyor dosyalarımızı hazırlıyoruz, hedefimiz önümüzdeki süreçte Çankırı’ya bir Turizm Fakültesi kazandırmak.”

 “Mezun Öğrencilerimizle Bağımızın Güçlü Bir Şekilde Devam Etmesini İstiyoruz”

“Meslek Yüksekokullarımız mesleki bilgi noktasında oldukça güçlü bir altyapıya sahip. Özellikle Ankara Üniversitesi`nden aldığımız meslek yüksekokullarımızın kurumsal alt yapısı eğitimimizde önemli bir güç kaynağı.  Bunun en önemi yansıması ise Türkiye`nin değişik yerlerinde binleri aşan mezunlarımızın yaptığı başarılı işler ve önemli girişimler. Bazen bu konuda geri dönüşler oluyor: ‘Hocam bir şirket kurduk. Şu an şirketimizin cirosu şu kadar. Türkiye`nin önde gelen şirketleriyle işbirliği içerisindeyiz. Onlarla ticari ilişkilerimiz var.’ Diyorlar. Bunları duymak bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. İnanıyorum ki sizler de çok güzel yerlere geleceksiniz. Bu konuda mezunlarımızın ortaya koyduğu örneklik gibi mezun olacak öğrencilerimizin de Çankırı Karatekin Üniversitesi ile bağının güçlü bir şekilde devam etmesini istiyoruz.”

Rektör Çiftçi’nin Meslek Yüksekokullarına dönük yapılan çalışmalara dair bilgi içeren konuşmasının ilgiyle dinlendiği programda daha sonra soru-cevap kısmına geçildi ve öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”
Sonraki Haber

Öğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” Gerçekleştirildi

Önceki Haber

ÇAKÜ’de 2024 Erasmus Öğrenci Hareketliliklerin ilk tanıtımı gerçekleştirildi