“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ana Sayfa >Haberler >“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
06Oca
2024

REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Rektör-Öğrenci Buluşmaları”nın dördüncüsünde İktisadi ve İdari Bilimler ile İslami İlimler Fakültesi öğrencileriyle Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda buluştu.

Rektör Çiftçi sık sık öğrencilerle bir araya geldiklerini; topluluk başkanlarıyla, akademik danışmanlarla, hocalarla bir araya gelerek istekleri, talepleri aldıklarını ancak genel manada her bölümü temsilen fakülte bazlı bir toplantı yapmanın daha faydalı olacağı konusunda kanaat hasıl olduğu için bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

 “Öğrencilerimiz Kampüsteki gözümüz kulağımız.”

Rektör Çiftçi, konuşmasına “Bugün Rektör-Öğrenci buluşmalarımızın dördüncüsünde bir aradayız ve toplamda bine yakın öğrencimizle görüşmüş bulunmaktayız. Bu platformu sadece sorunları ifade etme değil, aynı zamanda fikirleri, çözüm önerilerini de paylaşma yeri olarak görüyoruz. Şu ana kadar yaptığımız üç buluşmada olduğu gibi bu buluşmamızın da verimli ve nitelikli geçeceğine inanıyorum” sözleri ile başladı.  

Rektör Çiftçi, “ÇAKÜ’de yönetsel anlamda kararlar alırken ve uygularken daima öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsiyoruz. Biliyoruz ki öğrenciler sadece üniversiteler içinde birer paydaş değil aynı zamanda üniversitelerin gelişmesi için de en önemli bileşenlerdir. Bu bağlamda sizlerle bu buluşmalar vesilesiyle bir araya gelmek aynı zamanda kampüsteki gözümüz kulağımız olan gençlerimizin sorun, talep ve önerilerini birinci ağızdan dinlemek fırsatı da sunmaktadır. Bugünün dünyasında etkileşimin olmadığı hiçbir kurumun kalıcı başarılar elde edemeyeceğini ve huzurlu bir ortamda üretim yapamayacağını biliyoruz. Bu yönüyle aldığınız eğitimden yemekhanede önünüze gelen yemeğe, sosyal donatılarla ilgili değerlendirmelerinizden öğrenci projelerine dair sorularınıza kadar her şeyi konuşmayı önemsiyoruz.” dedi.

“Toplumsal Dönüşümler Üniversitelerden Başlar”

“Daha önceki toplantılarda da ifade ettim. Öğrencilerimiz, mesleki alanları dışında farklı yetkinliklere ve kazanımlara da sahip olmak durumunda. Sadece kişinin kendi alanıyla ilgili uzmanlaşması, bugünün dünyası için ne geçerli ne de yeterlidir. Dahası sadece bir konudaki donanım o kişiyi münevver yapmaz. Özellikle alan dışı meselelerde de yetişmeniz, o konular hakkında bilgi sahibi olmanız, sonra fikir beyan etmeniz toplumsal dönüşüm adına önemli hadiselerdir. Bu nedenle entelektüel kişiliğe sahip olmanın yolu aynı zamanda tarih okumaktır, edebiyat okumaktır, felsefe okumaktır. Güzel sanatlarla ilgilenmektir. Zira toplumsal dönüşümlerin dinamosu tarih boyunca daima alimler ilim insanları olmuştur. Yarının alimleri münevver şahsiyetleri olarak sizlere akademik donanım kazanmanız, toplumsal dönüşümlerde aydın duruşuna sahip olmanız için her türlü imkanı sunmak için çalışıyoruz. İyi bir bilim insanı da olabilirsiniz, iyi bir toplum insanı da olabilirsiniz. Arkadaşlar iyi bir siyasetçi de olabilirsiniz ama dikkat ederseniz saydığımızda ne diyoruz, hep iyi biri, iyi biri, iyi biri. Dikkat ettiyseniz her meselenin kökeninde iyi insan olmak var.”  

 “Gençlerimiz toplumsal olayların figüranı değil geleceğimizin ana aktörleridir.

“Toplumsal kırılmaların yaşandığı dönemlerde gençleri birer figüran gibi kullanmaya çalışan odaklar dün olduğu gibi bugün de var. Bu dönemlerde aklıselim davranan bir gençlik için çalışıyoruz. Tarih boyunca gençlerin geleceğini kurtarmak iddiasıyla birçok gencin hayatının karartıldığını da biliyoruz. Ülkemiz bu yönü ile birçok badire atlatmış ve birçok acıya da tanıklık etmiş bir ülkedir. Bu acıların tekrar yaşanmaması bizim rehberliğimiz ve siz gençlerimizin bilinciyle teminat altına alınacaktır. Ülkemizin geleceğini kuran ana aktörler olarak gençlerimiz, ilmi üretimler yaparak,  tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirerek; enerjiden bilimsel faaliyetlere havacılıktan savunma sanayine kadar birçok alanda çok daha güçlü bir Türkiye’nin mimarları olacaktır.”

 “Uluslararasılaşması Gün Geçtikçe Güçlenen Bir Üniversitede Eğitim Alıyorsunuz”

“Çankırı Karatekin Üniversitesi genç bir Üniversite olarak sadece ulusal anlamda değil aynı zamanda uluslararası geniş bir portföye sahip. Faaliyetleriyle etkinlikleriyle ulaştığı alanlar itibariyle geniş bir ağa sahip olan ÇAKÜ’de olmak ve ÇAKÜ’lü olmak bir ayrıcalıktır. Dolayısıyla bu potansiyeli kalıcı başarılara dönüştürmek için hocalarınızla güçlü bir iletişime ve her daim yeni bir proje üzerinde çalışan bir arayışa sahip olmanız gerekiyor. Hocalarınıza ‘Biz böyle bir şey yapmak istiyoruz hocam’, ‘Bu konu hakkındaki görüşünüz nedir?’ ‘Biz öğrenci kongresi düzenlemek istiyoruz, sempozyum düzenlemek istiyoruz.” deyin.  Taleplerinizi çoğaltın, altını doldurun ön çalışmalar yapın. Bu taleplerinizin tamamının değerlendirileceğinden emin olun ve hayata geçmesinde desteğimizin tam olduğunu da bilin. Ham fikirlerin olgunlaşıp tam projelere dönüşmesi için en iyi rehberlerinizin hocalarını olduğunu unutmayın.” 

Rektör Çiftçi’nin üniversitedeki genel çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgilendiren, gençlere tavsiyeler içeren konuşmasının ardından buluşma soru cevap kısmının yapılmasıyla sona erdi.

“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sonraki Haber

ÇAKÜ’DE CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ ANLATILDI

Önceki Haber

“REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”NIN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ